Het gaat om “het gevoel”

Aanstaande zaterdag is het eindelijk 1 september, de langverwachte dag waarop de algemene maximumsnelheid op autosnelwegen naar 130 kilometer per uur gaat. Likkebaardend zien we straks de automobilisten over onze Nederlandse snelwegen scheuren, steeds het gaspedaal nog iets dieper intrappen, ietsje maar, vooral niet te diep want voor je het weet rijd je te hard.

“En hoeveel eerder ben je nou helemaal thuis?”, vroeg ik aan een jubelende VVD-er die verheugd de Afsluitdijk afscheurde. Maar dat bleek een wel erg domme vraag van mij. Daar ging het helemaal niet om volgens deze VVD-er. Het gaat niet om de te behalen tijdwinst, noch over extra milieuschade en al helemaal niet over het feit dat de nieuwe maximumsnelheid maar voor 48% van de snelwegen geldt waardoor onduidelijkheid en verwarring, dus gevaarzetting te verwachten valt vanaf 1 september. Welnee, kreeg ik te horen, natuurlijk gaat het daar niet om; het gaat gewoon om “het gevoel!”

Gewoon “het gevoel” is waar het dus om draait in Nederland. D66 kan wel keer op keer met argumenten, keiharde feiten en concrete cijfers uitleggen waarom hervormingen op de woningmarkt, arbeidsmarkt en in de zorg moeten, waarom Europa zo belangrijk is, waarom je door 130 te rijden weliswaar ook nu vooruit gaat maar dat dat slechts symboolpolitiek is. De kiezer luistert helemaal niet. De kiezer voelt.

Stop maar met debatteren. Het gaat er alleen maar om dat de kiezer een goed gevoel krijgt bij D66. De oplossing is simpel: vanaf zaterdag linken we onze campagne-slogan aan de maximumsnelheid op de snelwegen, opdat iedereen die het gas intrapt en een hard “En nu? VOORUIT!” aanheft, voortaan een goed gevoel bij D66 zal krijgen.
Ik voel me opeens een stuk beter!


Tags: , , , , , , , ,

6 reacties op “Het gaat om “het gevoel””

 1. Bea says:

  Mooi gezegd. Kan nu de heer Pechtold dan ook eindelijk de BELOOFDE uitleg geven over zijn trip naar Virginia met onze BEA en notabene VVD-er Mark Rutte? Nee he, Europa is te belangrijk. Het moet en zal slagen he? De reclame met de 130 snelheidsbord is exact D66. Er eigenlijk op “afgeven”, maar meeliften op het succes. De tijd veranderd mensen en snel ook. De Hollandse lente komt eraan. Onwaarheden worden zichtbaar.

 2. Bea says:

  O en voor diegene die denkt dat ik onzin verklaar over de Bilderbergbijeenkomst met Rutte en Bea-grootaandelhouder-Shell….geeft u mij uw emailadres en u ontvangt de correspondentie tussen mij en de D66. Zie daarnaast ook het stuk in HP de tijd/ HP de Site. Als allerlaatst kun je ook recht in Pechtolds ogen kijken..snap je het ook. Stem SP of SOPN. Zolang we niet leren delen en niet geven om elkaar zullen we helemaal niet vooruitgaan maar achteruit!

 3. 911truth says:

  O en voor diegene die denkt dat ik onzin verklaar over de Bilderbergbijeenkomst met Rutte en Bea-grootaandelhouder-Shell….geeft u mij uw emailadres en u ontvangt de correspondentie tussen mij en de D66. Zie daarnaast ook het stuk in HP de tijd/ HP de Site. Als allerlaatst kun je ook recht in Pechtolds ogen kijken..snap je het ook. Stem SP of SOPN. Zolang we niet leren delen en niet geven om elkaar zullen we helemaal niet vooruitgaan maar achteruit! Groet van Bea Bilderberg

 4. samir says:

  ik ga op D66 stemmen. pechtold vind ik een eerlijke man

  Groetjes uit Nador (marokko)

 5. delauney says:

  Ik vind D66 een eerlijke liberale partij met groot sociaal bewustzijn en daarom ben ik lid en hebben ze mijn stem. De trieste inbreng van de gefrustreerde SP fanaten over de Bilderberg bijeenkomsten sterkt me in mijn mening dat D66 een goede keus is.

 6. Karen says:

  De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet! @Bea en @911truth, jullie doen precies datgeen wat jullie D66 verwijten. Meeliften op het succes van een ander. Parasiteren op een goede, lekker helder en duidelijk geschreven blog.

  Al dit soort uithalen, provocaties en profiteer gedrag, zorgen ervoor dat ik vaster in mijn schoenen kom te staan v.w.b. mijn politieke keuze. Daar waar ik lang heb getwijfeld en nagedacht, is het mij inmiddels duidelijk welke Partij mijn stem zal krijgen en waar ik heel graag actief in mee wil doen.

  Ik wil ook heel graag vooruit!!

Reageer:

*


+ nine = 12